perjantai 12. joulukuuta 2014

ORIGAMI KUUSET

 Yksi päivä selailin Pinterestistä ideaa joulukoristeisiin, ja törmäsin siellä todella söpöihin origami kuusiin. Tykkään näpertää kaikkea ja näitä oli pakko päästä heti kokeilemaan. Tein ensimmäiset ihan tavallisesta tulostuspaperista (helppo taitella) ja seuraavana päivänä kävin hakemassa vielä vihreää ja punaista kartonkia. Kartongista on vähän vaikeampi taitella varsinkin pieniä origameja, mutta kuusia siitä sai kuitenkin hyvin aikaan koska taitoksia ei ole niin paljon. Kokosin teille tähän ohjeet kuvina näihin söpöihin kuusiin. Helppoja ja kivan näköisiä esimerkiksi hyllyillä, tai ikkunassa roikkumassa :)

Kuva 1. Tarvitsen neliön malliset kartongin palan. Kuva 2. Taita se kulmasta kulmaan. Kuva 3. Toista edellinen niin että paperiin muodostuu risti kulmasta kulmaan. Kuva 4. Tee taitokset vielä keskellekin molemmin puolin. Nyt paprissa pitäisi olla risti kulmasta kulmaan ja laidasta laitaan.

Kuva 1 ja 2. Kun olet tehnyt taitokset, käännä kulmat sisään niin että saat aikaan neliön. Kuva 3 ja 4. Taita sivuista taitokset keskelle. Toista myös toiselle puolelle.

Kun olet tehnyt taitokset molemmille puolille, avaa taitos kerrallaan niin että taitat ne sisään. Saat aikaan "kolmion" jossa taitokset sisällä (kuva 4).

Kuva 1. Leikkaa ylimääräiset pois niin että saat aikaan selkeän kolmion. Kuva 2. Leikkaa kaikkien kerroksien läpi saksilla. Kuva 3. Tee taitokset loviin, saat aikaan "oksat", toista jokaiseen taitokseen. Kuva 4. Valmis kuusi.







Ripottelin kuusia ympäri kämppää, vähän innostuin niiden teosta, heh. Ajattelin vielä muutaman tehdä töihin taukotilan pöydälle. Laitoin kuusia roikkumaan myös keittön ikkunaan ja aika hauskan näköiset siinä on. En aiemmin ole kotia joulukuntoon oikeastaan laittanut, mutta nyt innostuin tosissani. Oikeaa kuusta meille ei tänä vuonna tullut, joten nämä origamit ympäri asuntoa ajavat nyt sen asian ;)

Kokeilkaa, hauskaa aivojumppaa origamien teko!

-Saara

Ps. myöhemmin tulossa ohjetta origami sisustusvaloihin.





Ei kommentteja: